nekoliko lokacija

eTV - Počeli proljetni radovi na uređenju dječjih igrališta u Varaždinu, evo što će se sve raditi

Objavljeno: 22.03.2024. 13:22

Zadnja izmjena: 22.03.2024. 13:22

Foto: Boris Matijašec

Na igralištima u POS naselju u Jalkovečkoj danas su otvoreni proljetni radovi koje izvode Parkovi. Godišnje se oko 300 tisuća eura potroši na uređenje dječjih igrališta i urbanu opremu u gradu.

Kako je navela direktorica Parkova Jelena Sekelj igralište će neko vrijeme biti zatvoreno, a u planu je obnova još osam igrališta ove godine od ukupnih 51 koliko ih grad ima. 

- Danas smo vas pozvali na ovu lokaciju dječjih igrališta u postnaselju Jalkovečka da najavimo veće radove koje imamo u planu za ovu godinu na dječjim igralištima. Naši djelatnici tu uklanjaju gumenu podlogu na dječjem igralištu i onda slijedi zamjena i otprilike dva tjedna, ovisno naravno i o vremenu, djeca se neće moći igrati na ovoj lokaciji. Također, nakon zamjene i ove gume, idemo postavljati još jednu penjalicu na toj lokaciji i dodatne klupe – istaknula je Sekelj.

'Imamo strateški plan'

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković istaknuo je:

- Parkovi su napravili jedan strateški četverogodišnji plan. Prvo su napravili kompletnu analizu svih dječjih igrališta i sada se to sistematično radi. Igrala se cijelo vrijeme nadopunjuju, mijenjaju, ona koja su stara i istrošena se zamijene. Vidi se da se zaista ulaže i vodi briga i o certificiranim igralima.

Nakon ove lokacije nastavit će se radovi u ulici Franca Prešerna, zatim u Ulici Šemovačkih žrtava, Trakošćanskoj ulici, Koprivničkoj ulici, ulici A. B. Šimića, Jalkovcu, Trg Matije Gupca , Masarykovoj ulici i Vukovarskoj ulici.

 

Komentari