obilazak gradilišta

eTV| Počeli radovi na izgradnji objedinjenog hitnog prijema, dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije

U krugu Opće bolnice Varaždin počela je izgradnja nove zgrade u kojoj će se nalaziti objedinjeni hitni prijem, dnevne bolnice i jednodnevna kirurgija, a u punom jeku su i radovi na energetskoj obnovi triju bolničkih zgrada.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.06.2020. 12:21

Zadnja izmjena: 26.06.2020. 12:36

I dok se zgrade Poliklinike, Psihijatrije te Mikrobiologije i RTG-a energetski obnavljaju od početka godine, u krugu Opće bolnice Varaždin otvoreno je još jedno, četvrto gradilište. Kod glavnog ulaza u Bolnicu počela je izgradnja zgrade objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije.

Jednokatnica površine 3.200 kvadrata najvažnija je investicija u zadnjih 30 godina, a u njoj se će na jedinstvenom mjestu organizirati prijem, obrada i zbrinjavanje svih hitnih bolesnika, zbrinjavati pacijenti u dnevnoj bolnici te izvoditi kirurške operacije u jednodnevnoj kirurgiji. 

- U Općoj bolnici Varaždin su u realizaciji europski projekti vrijedni 234 milijuna kuna. Obilazak smo započeli sa zgradom Poliklinike, koja je prije 121 godinu ovdje bila jedini objekt i zapravo činila cijelu bolnicu. Sada će, nakon energetske obnove, biti prvorazredni objekt, potpuno klimatiziran s ventilokonvektorima, solarnim panelima, dizalicama topline, a u vanjskom oplošju će se djelomično zadržati izgled s kraja 19. stoljeća kad je građena. Kod glavnog ulaza u bolnički krug počela je izgradnja potpuno novog objekta, zgrade objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije. Nakon završetka ove investicije od 75,1 milijun kuna, u krugu bolnice u neposrednoj blizini nove zgrade predviđena je i izgradnja centralnog operacijskog bloka s pripadajućim sadržajima. Očekujemo da ćemo taj projekt realizirati u sljedećem proračunu Europske unije i u mandatu sljedeće Vlade – rekao je župan Radimir Čačić.

- Samo na lokaciji u Varaždinu će energetski biti obnovljeno 10 zgrada, što će dati novu vizuru cijeloj bolnici, a kvalitetnije prostore i uvjete našim pacijentima i djelatnicima. Veliko smo gradilište i zato molimo sve građane za razumijevanje i strpljenje. Radimo punim kapacitetom, a ulaz u Bolnicu je organiziran pod malo drugačijim uvjetima, pa molimo pacijente da se pridržavaju svih uputa kako bi se i promet unutar bolničkog kruga uredno odvijao – rekao je dr. Kudelić.

 

Komentari