Županijska i gradska na okupu

eTV - Pogledajte čestitku župana i gradonačelnika povodom Dana pobjede

Zajednički vijenac položili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, koji su se okupljenima u atriju županijske palače obratili sljedećim riječima...
Objavljeno: 05.08.2021. 12:20

Zadnja izmjena: 05.08.2021. 12:20

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Križa branitelja na gradskome groblju u Varaždinu te prijemom pripadnika ratnih postrojbi i članova braniteljskih udruga u atriju Županijske palače obilježeni je jedan od najvažnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti - Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti te Dan branitelja.

Zajednički vijenac položili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, koji su se okupljenima u atriju županijske palače obratili sljedećim riječima:

'Bili smo prevaga i zato nas cijene'

- Budite sigurni da su pripadnici varaždinskih ratnih postrojbi uvijek i svugdje davali sve od sebe da pomognu, bili su prevaga na bojištu i zato ih se toliko cijeni. Prisjećamo se naših poginulih, ranjenih i stradalih kolega, žrtve svih njih da bi naša domovina danas mogla biti članica najnaprednijih integracija današnjice - rekao je župan Anđelko Stričak.

'Dugujemo im zahvalnost, dali su ono najvrijednije'

- Posebnu zahvalnost dugujemo hrabrim muškarcima i ženama koji su za slobodu koju svi mi danas uživamo dali ono najvrednije, a to je život. Posebno hvala svim braniteljima iz Varaždina, Varaždinske županije i čitavog hrvatskog sjevera, koji su iz ljubavi prema svojoj zemlji krenuli diljem Hrvatske i uvelike pridonijeli veličanstvenoj pobjedi - rekao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

Nazočili i saborski zastupnici

Državnu vlast predstavljali su saborski zastupnici Nadica Dreven Budinski, Barbara Antolić Vupora, te Snježana Hunjet iz Ministarstva hrvatskih branitelja - Područni odjel Varaždin, dok su počast odali i članovi  Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije kao i članovi mnogobrojnih braniteljskih udruga.

Komentari