'Bok Susedi'

eTV - Pogledajte kako je bilo na događanju 'Bok Susedi' koje je okupilo građane Varaždina

Objavljeno: 14.10.2023. 14:26

Zadnja izmjena: 14.10.2023. 14:26

Foto: Boris Matijašec

Organizirano od strane Grada Varaždina i Razvojne agencije Sjever DAN, participativno događanje 'Bok Susedi' danas je  privuklo građane svih dobnih skupina, umjetnike, obrtnike, poduzetnike i predstavnike lokalne samouprave.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj zadovoljan je odazivom građana na Malom placu.

- Htjeli smo pokazati ljudima da ovaj trg može živjeti, ali neka oni daju ideje kako bi oni željeli da to u stvarnosti izgleda. S Društvom arhitekata prikupljamo ideje i pokušat ćemo realizirati to kroz proračun - istaknuo je  gradonačelnik. 

Željko Bedeković, predsjednik uprave Razvojne agencije Sjever dan, objasnio je kako građani mogu doprinjeti razvoju svog kvarta kroz ovaj projekt. 

- Ova projektna aktivnost koja se danas događa je u sklopu projekta Blue Semm gdje su partneri Grad Varaždin i Razvojna agencija Sjever dan. Smisao svega je da građani kvarta izađu na ulice i ispune ankete te daju ideje na koji način realizirati ono što oni žele u svom kvartu - nadodao je Bedeković. 

Uz ispunjavanje ankete, ovo događanje upotpunile su razne likovne i sportske radionice, zanimljive plesne i glazbene točke i izložbe radova djece kvartovskog vrtića te šahovske radionice. Kako je bilo na događanju, pogledajte u našem eTV prilogu. 

 

Komentari