IZVANREDNA konferencijA

eTV - Ravnatelj OB Varaždin: Naš pacijent (50) možda se otrovao ovim pićem

Kako je rekao Poljak, sinoć se u večernjim satima nakon 20 sati u Općoj bolnici Varaždin, točnije na Objedinjeni hitni bolnički prijem, javio jedan pacijent koji je iskazivao smetnje u vidu pečenja u grlu i ždrijelu...
Objavljeno: 08.11.2023. 11:32

Zadnja izmjena: 08.11.2023. 11:41

Foto: Boris Matijašec

Nakon što je u Hrvatskoj zabilježeno više slučajeva u kojima se sumnja na trovanja bezalkoholnim pićem, jedan od slučajeva sinoć je zabilježen i u Varaždinu, o čemu se danas konferencijom za medije oglasio i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak.

Naime, kako je rekao, sinoć se u večernjim satima nakon 20 sati u Općoj bolnici Varaždin, točnije na Objedinjeni hitni bolnički prijem, javio jedan pacijent koji je iskazivao smetnje u vidu pečenja u grlu i ždrijelu. Pacijent je, dodaje Poljak, pritom spomenuo da je popio gaziranu vodu na putu iz Zagreba prema Varaždinu.

- Nakon obrade našeg liječnika potvrđeno je da se radi o lakšim oštećenjima sluznice grla i usne šupljine te je nakon dijagnostičke pretrage pušten kući. Pacijent je spomenuo da je popio gaziranu vodu Romerquelle. Radi se o 50-ogodišnjem pacijentu s područja Varaždinske županije koji je u prijevozništvu te je putovao iz Zagreba prema Varaždinu. Radi se o lakšim ozljedama te se sumnja na djelovanje kemijskih tvari, što je Opća bolnica Varaždin prijavila ministarstvu. U svakodnevnom smo kontaktu s ministrom te apeliramo na sve građane Varaždinske županije da se pridržavaju uputa i smjernica koje daju HZJZ i Zavod za hitnu medicinu te da se ne stvara panika - rekao je Poljak.

Komentari