iz dana u dan sve više siromašnih

eTV Posjetili smo siromašne i beskućnike u Caritasovoj kuhinji pa poslušajte njihove životne priče i probleme

Objavljeno: 22.11.2017. 14:34

Zadnja izmjena: 22.11.2017. 15:30

Foto: Luka Šalamun

Iako je proteklog tjedna bio Svjetski dan siromašnih, ovo je tema koja je nažalost uvijek aktualna i sveprisutna kako u svijetu tako i u Hrvatskoj i to iz dana u dan sve više pa smo posjetili korisnike novog Caritasovog doma na Banfici u vrijeme ručka.

Caritasov dom trenutno ima 267 registriranih korisnika od kojih su brojni, osim što su siromašni, i beskućnici, a ovdje svakodnevno svraćaju na ručak. To su velikim dijelom invalidi, ljudi u godinama koje nitko ne želi zaposliti ili umirovljenici, a ima i određeni broj Roma. No, osim registriranih korisnika, svatko kome je potrebno i bez potvrde dobit će obrok, ali ne više od tri dana.

Inače, Grad Varaždin mjesečno izdvaja 25 tisuća kuna za potrebe Caritasovog doma dok Županija sudjeluje s 5 tisuća kuna mjesečno, a ostale troškove pokriva Caritas i donatori.

Korisnici doma zadovoljni su kuhinjom koja je brojnima od njih istinski spas, no postoje drugi problemi koje bi Grad i država trebali riješiti pa poslušajte životne priče i probleme koji muče neke od korisnika.

 

Komentari