povećanje kapaciteta

eTV - Potpisan ugovor za dogradnju Dječjeg vrtića 'Leptirić' u Ljubešćici vrijedan 687 tisuća eura

Kako je tom prilikom istaknuo načelnik Horvatić, ovaj projekt će dodatno poboljšati kvalitetu predškolskog odgoja na području Općine Ljubešćica...
Objavljeno: 27.05.2024. 10:13

Zadnja izmjena: 27.05.2024. 10:13

Foto: Boris Matijašec

U Općini Ljubešćica potpisan je ugovor za dogradnju Dječjeg vrtića Leptirić Ljubešćica, a potpisali su ga općinski načelnik Nenad Horvatić i predstavnica tvrtke Kontura Klaudija Korade.

Kako je tom prilikom istaknuo načelnik Horvatić, ovaj projekt će dodatno poboljšati kvalitetu predškolskog odgoja.

- Proveli smo postupak javne nabave, a danas potpisujemo ugovor s izvođačem radova. Naša želja je da se u svibnju iduće godine dovrše radovi kako bi odradili još potrebno opremanje i da s 1. Rujnom djeca s područja Općine Ljubešćica krenu u novi dograđeni vrtić. Vrijednost ugovora je 687 tisuća eura, a putem natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanje i Nacionalnog plana oporavka osigurano je 325 tisuća eura. Ostatak ćemo pokušati osigurati preko Ministarstva regionalnog razvoja. Opremit ćemo i dograditi dva dnevna boravka, jedan za vrtićku skupinu za 20 djece i jedan za jasličku sa 12 djece - pojasnio je.

Načelnik Horvatić dodao će se dogradnjom vrtića stvorit dovoljni kapaciteti za potrebe Općine, a nakon radova, ukupno će u vrtiću boraviti stotinjak djece.

 

Komentari