potpisani ugovori

eTV - Uskoro kreće dogradnja dječjeg vrtića Bambi u Petrijancu, radovi vrijedni 2,8 milijuna eura

Objavljeno: 22.05.2024. 14:25

Zadnja izmjena: 22.05.2024. 15:03

Foto: Lidija Filipović

U Dječjem vrtiću 'Bambi' u Petrijancu potpisan je ugovor za izvođenje radova na dogradnji, rekonstrukciji i adaptaciji prostora, a potpisali su ga načelnik Općine Željko Posavec i predstavnici izvođača radova.

Kako je istaknula ravnateljica vrtića Kristijana Silov, ovim projektom poboljšat će se uvjeti, a boravak će biti ugodniji kako za djecu, tako i za odgojitelje.

- Gradit će se dodatno četiri sobe za odgojne skupine i sportska dvorana. Zadovoljit ćemo sve kapacitete, dakle svi koji će željeti upis djeteta u vrtić ostvarit će ga. Trenutno imamo 189 djece, a nakon dogradnje moglo bi ih biti još 20 do 30.

'Početak radova kroz 20-ak dana'

Načelnik Željko Posavec prilikom potpisivanja ugovora s izvođačima naglasio je kako je ovih dana ishođena građevinska dozvola i slijedi prijava gradnje te izbor nadzornog inženjera te dodao:

- Idući korak nakon dogradnje je ishođenje uporabne dozvole i nakon toga otvaranje javne ustanove za predškolski odgoj kojim će upravljati Općina Petrijanec. Vrijednost ovog ugovora je 2,8 milijuna eura. Gotovo 800 tisuća eura financira se iz NPOO-a, a oko 50 tisuća eura iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ostala sredstva osigurali smo u proračunu – kazao je Posavec dodavši kako će radovi započeti, u dogovoru s izvođačima, u roku od 20-ak dana nakon rješavanja administrativnih poslova.

Radove na Dječjem vrtiću Bambi u Petrijancu izvodi Zajednica ponuditelja Alvin iz Ljubešćice te ISF iz Ivanca čiji je vlasnik Tomo Fištrek, kazao kako će se tijekom radova prilagoditi i osigurati neometan rad vrtića.

 

Komentari