ključne poruke

eTV - Potpisani ugovori za obnovu Minerve: 'Ovo su najveće investicije od kad Minerva postoji'

S ravnateljem Minerve Denisom Kovačićem ugovore je potpisala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac...
Objavljeno: 20.03.2024. 12:17

Zadnja izmjena: 20.03.2024. 12:32

Foto: Lidija Filipović

U hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama danas je potpisan ugovor za projekt 'Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva' vrijedan 17,1 milijuna eura.  

S ravnateljem Minerve Denisom Kovačićem ugovore je potpisala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

- Danas smo potpisali ugovore vrijedne preko 17 milijuna eura, bespovratnih sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, sredstva koje su osigurane upravo za razvoj Varaždinske bolnice, specijalne bolnice koje je jedna od najvećih u Hrvatskoj – rekla je Brnjac dodavši kako je upravo Minerva veliki gospodarski zamašnjak za cijelu županiju.

'Dio velikog investicijskog ciklusa'

Kovačić se nadovezao kako je ovo nastavak ulaganja u bolnicu te najavio kako će Minerva zbog opsega radova jedan vremenski period biti zatvorena.

- Mi smo proteklih nekoliko godina, otprilike četiri godine, u jednom velikom investicijskom ciklusu. Zajedno s ovim ulaganjima za koje smo danas potpisali ugovor, to je sve ukupno 430 milijuna kuna uloženo u Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice. Nikad više. Zapravo od kad Minerva pa i bolnica postoji.

'Centar zdravstvenog turizma'

Varaždinska županija i Varaždinske Toplice, s ovim i svim ostalim ulaganjima, kroz nekoliko godina mogla bi postati top turistička županija, smatra župan Anđelko Stričak.

- U više navrata sam naglasio da grad Varaždinske Toplice razvijamo kao centar hrvatskog zdravstvenog turizma. O tome nam najbolje govore sve investicije od energetske obnove Minerve, od izgradnje Spinalnog centra i sada pripreme za unutarnje uređenje – rekao je.

'Meka kontinentalnog turizma'

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković naglasila je kako je projekt od velikog značaja za razvoj grada i da se cijela jedinica lokalne samouprave priprema da bude destinacija s četiri zvjezdice.

- Mi težimo da budemo meka kontinentalnog turizma, ne samo Varaždinske županije, nego Hrvatske. Sad zamislite još kad stavimo 400 soba puta 365 dana, koliko je to plus noćenja. Veselim se tim brojkama i zahvaljujem svima koji su radili na ovom projektu – zaključila je.

 

Komentari