vrijedni projekti

eTV - Potpisani ugovori za rotor u Hrašćici i važnu investiciju u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 12.04.2024. 11:05

Zadnja izmjena: 12.04.2024. 11:05

U Varaždinu potpisani su ugovori o izvođenju radova na Rekonstrukciji raskrižja državne ceste DC2 sa Optujskom ulicom u Varaždinu, takozvani rotor u Hrašćici te na izgradnji priključka novom autobusnom kolodvoru s državne ceste oznake DC526, izgradnja pješačkih staza i uređenje raskrižja državne ceste oznake DC526 i Cvjetne ulice u Varaždinskim Toplicama.

Ugovore su potpisali član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić te Goran Tuđan, član Uprave tvrtke Colas Hrvatska u ime izvođača radova. Leverić je istaknuo važnog oba dva ugovora.

-Prometno raskrižje koje je frekventno u Varaždinskoj županiji je državna cesta DC2 koja ide prema ulazu u grad od strane Sračinca, Petrijanca i Hrašćice i danas smo potpisali upravo ugovor za rotor na tom području. Vrijednost investicije je nešto više od milijun eura. Drugi projekt koji nam je vrlo bitan su Varaždinske Toplice, projekt rekonstrukcije državne ceste D526 do ulaza na autocestu. To je investicija vrijedna preko milijun i pol eura, a vrlo je vrlo bitna jer će se podignuti razina sigurnosti - pojasnio je Leverić.

'Ovo će biti najaktivnije područje'

Župan Anđelko Stričak tom je prilikom podsjetio na radni sastanak održan prije godinu i pol s vodstvom Hrvatskih cesta na kojem su definirani planovi za naredno razdoblje.

- Sve one investicije koje su građani čekali deset, dvadeset pa i više godina sada se realiziraju, zahvaljujući dobrom dijalogu između lokalne i državne razine. Sve što smo planirali je u dobrom tijeku izvedbe, a u sljedeće dvije ili tri godine ovo će područje biti vjerojatno najaktivnije na području cijele Republike Hrvatske  što se tiče radova - rekao je.

 

Komentari