Vrh hns-a stigao u grad

eTV - Evo kako je bilo na otvorenju milijun eura vrijednog travnjaka NK Varaždin!

Predsjednik ŽNS, ujedno i prvi čovjek za HNS-a za infrastrukturu, Nenad Horvatić, otkrio je kako bi do kraja ove godine ovakav travnjak mogla imati svaka županija u Hrvatskoj. Varaždinska je bila jedna od prvih...
Objavljeno: 09.09.2021. 12:51

Zadnja izmjena: 09.09.2021. 13:54

Foto: Luka Šalamun

Na stadionu NK Varaždin danas je održana službena primopredaja milijun eura vrijednog hibridnog travnjaka.

Uz želje za što skorijim povratkom NK Varaždin u 1. HNL, predsjednik HNS-a Marijan Kustić izrazio je i želju da na novom travnjaku što prije utakmicu odigra i hrvatska reprezentacija.

- Želimo ulagati u infrastrukturu gdje god možemo, ali teško to možemo bez čelnika lokalne samouprave, zbog  čega sada nastojimo poticati takav vid suradnje – rekao je Kustić.

'Ovo je zamašnjak'

Predsjednik ŽNS, ujedno i prvi čovjek za HNS-a za infrastrukturu, Nenad Horvatić, otkrio je kako bi do kraja ove godine ovakav travnjak mogla imati svaka županija u Hrvatskoj. Varaždinska je bila jedna od prvih.

- Poznato je da se vodimo prema cilju: 105 terena s umjetnom travom, odnosno po pet terena u županiji. Nadam se da smo ovime dali jedan zamašnjak povratku NK Varaždin u prvu ligu – rekao je Horvatić.

'Možemo se ponositi'

Od milijun eura, koliko je stajao novi teren, Hrvatski nogometni savez sudjelovao je s 5,5 milijuna; oko milijun kuna investirao je Grad Varaždin, a NK Varaždin financirao je pripremne radove.

- Dobili smo jedan objekat na ponos svim Varaždincima. Ulaganje u sportsku infrastrukturu je vrlo važno zato jer to ne može nitko otuđiti. Imamo jedan teren koji će nam ovdje uvijek ostati – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

'Vrijeme je za povratak'

Držen Vitez, prvi čovjek NK Varaždin, zahvalio se izvođačima koji su protekla tri mjeseca danonoćno radili.

- Uspjeli smo pobijediti sve nedaće i vjerujem kako će se u subotu vidjeti prava kvaliteta NK Varaždin i da ćemo pobjedom na domaćem terenu krenuti u osvajanje prvog mjesta u drugoj ligi, te da ćemo iduće godine u ovo doba svi zajedno moći ovdje pratiti takmičenje 1.  HNL.

Komentari