'Toplina zime'

eTV - Predstavljen program Adventa u Varaždinu, najavljen i besplatan koncert za Dan grada

Advent u Varaždinu održava se pod sloganom "Toplina zime" i trajat će od 23. studenoga 2022. do 5. siječnja 2023. godine. U prigodno ukrašenom središtu grada, na osam lokacija, bit će održano 110 programa, a po prvi puta održat će se program i uz rijeku Dravu...

Piše: eMagazin

Objavljeno: 11.11.2022. 12:48

Zadnja izmjena: 11.11.2022. 18:53

Foto: Luka Šalamun

U kući djeda Mraza održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu. 

Advent u Varaždinu održava se pod sloganom "Toplina zime" i trajat će od 23. studenoga 2022. do 5. siječnja 2023. godine. U prigodno ukrašenom središtu grada, na osam lokacija, bit će održano 110 programa, a po prvi puta održat će se program i uz rijeku Dravu.

Pored raznovrsnih programa, posjetitelji ovogodišnjeg Adventa moći će uživati i u do sada najraznovrsnijoj gastro ponudi na glavnom gradskom trgu – Korzu, Trgu Miljenka Stančića na kojem je novost Snježni paviljon te će moći i kupiti prigodne poklone, božićne ukrase i suvenire na Trgu slobode i Franjevačkom trgu.

'Novost na Korzu'

Uz Dan grada i blagdan sv. Nikole, 6. prosinca 2022. godine na Korzu će biti održana dva koncerta Jacquesan Houdeka – jutarnji „Kad si sretan“ namijenjen najmlađima te večernji za nešto starije Varaždince. Koncerti će se održavati i svake adventske subote, a na Korzu će se, na velikom ekranu moći pratiti i nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Novost na Korzu je i retro karusel.

Svakog će adventskog vikenda, pa sve do Nove Godine i na Trgu Miljenka Stančića nastupati popularni izvođači, a na Kapucinskom trgu i ove godine postavljena je „Ledena čarolija“ – veliko klizalište s popratnim sadržajima koje će biti otvoreno od 25.studenog 2022. do 15. siječnja 2023 godine.

Zanimljiv program pod nazivom „Od kulture do (kreativne) avanture“, pripremile su i varaždinske udruge i institucije u kulturi, koje će od kraja studenog i tijekom cijelog prosinca u palači Patačić održati 25 različitih kreativnih, besplatnih ekološko-edukativnih radionica. Susjedna zgrada Županijske palače, već tradicionalno, bit će ukrašena adventskim kalendarom.

Cijelokupni program i detalje pronađite OVDJE.

 

Komentari