26. izdanje

eTV - Predstavljen program ovogodišnjeg festivala čipke u Lepoglavi, evo detalja

Objavljeno: 31.08.2022. 14:12

Zadnja izmjena: 31.08.2022. 14:12

Foto: Luka Šalamun

U Lepoglavi je danas predstavljen program ovogodišnjeg, 26. po redu, međunarodnog festivala čipke kojem je zemlja partner ove godine Slovačka Republika, a koji će se održati od 9. do 11. rujna.

Kako je rečeno prilikom predstavljanja programa, izložbe će za posjetitelje biti otvorene u petak od 10 do 21 sat, u subotu od 10 do 20 sati te u nedjelju od 10 do 18 sati. Svečano otvorenje ovogodišnjeg izdanja festivala čipke bit će u petak, 9. rujna u 19 sati. U sklopu festivala sudjelovat će devet europskih zemalja - uz Slovačku, predstavit će se Italija, Malta, Belgija, Poljska, Slovenija i Mađarska.

- Kako je čika umjetnost, ovogodišnja tema festivala bit će "Čipa i umjetnost" te će se kroz programe ispreplitati različite tematske radionice koje će naši posjetitelji moći pogledati. Ove godine ćemo također na festivalu imati predavanje o staklu, što ćemo pokušati povezati s našom lepoglavskom čipkom, dok će se kroz radionice naši posjetitelji moći upoznati s izradom lepoglavske čipke, licitara i predmeta od krep-papira - rekla je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak.

Kako je dodao Vjeran Ježek, tijekom festivala glazbeno-scenski program će u petak upotpuniti studenti pjevači iz Muzičke akademije Zagreb te u subotu Zagrebački gudači kvartet. Također, violončelistica Ana Rucner održat će koncert naziva "Pod punim mjesecom", dok će u nedjelju popodne biti održani tradicionalni amaterski glazbeni nastupi te Big band iz Čakovca.

 

Komentari