Ulaganje u sport

eTV - Prelog dobio nogometni teren s umjetnom travom, Horvatić najavljuje otvaranje njih još tri

Objavljeno: 02.07.2024. 21:12

Zadnja izmjena: 02.07.2024. 21:12

Foto: Boris Matijašec

U Parku mladosti u Prelogu danas je otvoreno nogometno igralište s umjetnom travom, vrijedno oko 750 tisuća eura, koje je napravljeno u sinergiji Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Prema riječima predsjednika HNS-ove Komisije za sportsku infrastrukturu na razini Republike Hrvatske Nenada Horvatića, na tom području ovo je drugi nogometni teren s umjetnom travom, ukupno ih je u Hrvatskoj već otvoreno 31, neki se još rade, a sve to predstavlja nastavak ulaganja Hrvatskog nogometnog saveza diljem zemlje.

- Plan je otvoriti 100 terena u cijeloj Hrvatskoj. Idemo polako prema polovini tog broja. Još ćemo do kraja ove godine otvoriti tri terena, a uskoro pripremamo i novi natječaj - istaknuo je Horvatić na svečanosti otvaranja terena.

Kolarek: Poklon grada za djecu

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek zadovoljan je otvaranjem novog terena, koji bi, kako ističe, trebao biti na korist djeci. 

- Ovaj projekt je poklon Grada, nogometnog saveza i Ministarstva turizma i sporta našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, Facebooka i ostalih i da krenu na zrak igrati nogomet, da na nogometu nauče ne samo pobjeđivat, nego i izgubit i tako i mentalno i fizički se jačaju - poručio je Kolarek.

Kustić: To je zalog za budućnost

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić zahvalio se gradonačelniku i ljudima iz NK Mladost na ostvarenju tog projekta. 

- Ovo je u istinu ono što mi zagovaramo već godinama, ulaganje u infrastrukturu, u terene. Mislimo da je to zalog za budućnost, za našu djecu - rekao je Kusić.

Komentari