prijem

eTV - Ovo su učenici iz Varaždinske županije, državni prvaci na školskim natjecanjima

"Naši su učenici na državnim natjecanjima osvojili 73 medalje, od čega imamo 33 državna prvaka, odnosno zlata. Pred vama su ponovno novi izazovi, ali siguran sam da ćemo zajedno u dijalogu znati na njih odgovoriti", rekao je, između ostalog, župan Stričak...
Objavljeno: 29.06.2022. 10:46

Zadnja izmjena: 29.06.2022. 14:20

Foto: Luka Šalamun

Varaždinska županija u školskoj godini 2021./2022. ima ukupno 33 državna prvaka koji su prva mjesta osvojili na natjecanjima u znanju i strukovnim disciplinama, na natjecanjima u glazbi te u sportu, a za koje je danas održan prijem.

Za prvake i njihove mentore, kao i ravnatelje osnovnih i srednjih škola prijem su održali župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek

- Naši su učenici na državnim natjecanjima osvojili 73 medalje, od čega imamo 33 državna prvaka, odnosno zlata. Pred vama su ponovno novi izazovi, ali siguran sam da ćemo zajedno u dijalogu znati na njih odgovoriti. Idućih tjedan, dva bit će veselo kod upisa u srednje škole, vjerujem da će naši osmaši upisati ono što su zaželjeli - rekao je Stričak.

Dodatni novci za obrazovanje

Čestitkama učenicima pridružio se i Križanić. - Ovo što mi danas ovdje prezentiramo je špica špice, vrh vrhova ili crème de la crème. Upravo zbog toga smo mi ponosni na vas te vam zbog toga od srca čestitam. Najmlađima poručujem: nemojte misliti da ste vi budućnost kao što vam svi govore. Ne, vi ste sadašnjost i budućnost. Mi na vas računamo i sada i ubuduće - rekao je.

Pročelnik Huđer istaknuo je kako Varaždinska županija za školstvo i obrazovanje izdvaja 53 posto proračuna. - Ono što slijedi na sljedećoj sjednici Županijske skupštine bit će rebalans te time opet dolaze dodatni novci za obrazovanje - zaključio je Huđek.

Komentari