primopredaja

eTV - Zavod za hitnu medicinu ima četiri nova vozila, evo što to znači za pacijente

Tri nova vozila su opremljena s pet sjedala i jednim ležajem, dok je jedno opremljeno s tri sjedišta i dva ležaja, a ono će biti prvenstveno na lokaciji u Varaždinu zbog ležećih pacijenata koji idu na produženo liječenje iz varaždinske bolnice u Klenovnik, Novi Marof ili Varaždinske Toplice...
Objavljeno: 08.04.2022. 11:42

Zadnja izmjena: 08.04.2022. 11:42

Foto: Luka Šalamun

Sanitetski prijevoz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije od danas je bogatiji za četiri nova vozila, a primoporedaji su nazočili župan Anđelko Stričak i ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec.

Vozila u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna dijelom su financirana iz centraliziranih sredstava, a sufinancirala ih je i Varaždinska županija. Župan Stričak ponovio je kako je jedan od prioriteta njegovog mandata dizanje kvalitete zdravstva, zbog čega su, kako je rekao, u tijeku radovi na proširenju prostora bolnice te obnova medicinske opreme.

- Prvo moramo izgraditi potreban prostor, zatim moramo započeti procese postupke nabave medicinskih uređaja. Nakon toga, provodimo specijalizacije i edukacije za osposobljavanje radnika te vodimo brigu o kvaliteti života zaposlenika u medicini. Siguran sam da će se ovom nabavom dodatno dići kvaliteta zdravstva naše županije jer, kada se radi o hitnim slučajevima, tada je najbitnija brzina. Da bismo imali dobru brzinu, morate imati dobra vozila - rekao je Stričak. 

Prijevoz bolesnika na terapije i dijagnostike

Kako je rekao ravnatelj Smoljanec, tri nova vozila su opremljena s pet sjedala i jednim ležajem, dok je jedno opremljeno s tri sjedišta i dva ležaja, a ono će biti prvenstveno na lokaciji u Varaždinu zbog ležećih pacijenata koji idu na produženo liječenje iz varaždinske bolnice u Klenovnik, Novi Marof ili Varaždinske Toplice. Oprema vozila je certificirana prema Centru za vozila Hrvatske te su vozila u potpunosti suvremeno opremljena.

- Vozila će biti korištena za prijevoz naših bolesnika iz bolnice Varaždin u bolnice u Novi Marof i Varaždinske Toplice. Isto tako, najčešće se koriste za prijevoz bolesnika na terapije i dijagnostiku u zagrebačke bolnice, kliničke centre i klinike - rekao je Smoljanec. 

Komentari