predstavljanje projekta

eTV - Varaždin dobiva centar za inovacije u zdravstvu - evo što to znači

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.12.2021. 12:19

Zadnja izmjena: 14.12.2021. 12:19

Medicinska škola Varaždin imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u strukovnom obrazovanju što donosi rekonstrukciju postojeće građevine i njezine dogradnja te opremanje specijaliziranom i ostalom opremom. 

Sveukupna vrijednost projekta rekonstrukcije i dogradnje Medicinske škole te uspostava Centra kompetencija iznosi 90 milijuna kuna. Postojeća građevina rekonstruira se u dijelu podruma, prizemlja i 1. kata te se planira uređenje određenog broja učionica s naglaskom na edukativno-simulacijski prehospitalni i hospitalni dio te uređenje kuhinje i blagovaonice u prostoru postojeće sportske dvorane. Uz postojeću zgradu škole dograđuje se dio u kojem će biti smješteni specijalizirani kabineti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te dvorana za djecu sa senzornim poteškoćama, učionice i prateći prostori.

- Na kraju projekta uvjerena sam da ćemo imati izniman visok standard u zdravstvenom sektoru i učenike koji će znati odoljeti izazovima 21. stoljeće u zdravstvenom smislu. Također, tu će se provoditi i cjeloživotno obrazovanje, a nastavni kadar će steći sve potrebne vještine kako bi znanje prenosili na sve naše učenike - rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec na današnjoj konferenciji za medije povodom predstavljanja projekta.

'Projekt od strateškog značaja'

- Ovaj projekt je od strateškog značaja za Medicinsku školu i za cijeli sjeverozapadni dio Hrvatske u kontekstu strukovnog obrazovanja u zdravstvu i u kontekstu obrazovanja zdravstvenih djelatnika za područje cijele Republike Hrvatske i za susjedne zemlje koje se nalaze u Europskoj uniji - rekla je ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac

 

Komentari