investicija u obrazovanje

eTV - Prva gimnazija Varaždin proslavila 385. rođendan uz holograme

Prva gimnazija Varaždin slavila je tri obljetnice - 385. godišnjicu osnivanja škole, 75. godišnjicu osnivanja Školskog sportskog društva Srednjoškolac te 15 godina od početka provođenja programa međunarodne mature.
Objavljeno: 22.10.2021. 20:07

Zadnja izmjena: 22.10.2021. 20:11

Foto: Luka Šalamun

Povodom proslave 385. godišnjice osnivanja Prve gimnazije Varaždin, treće najstarije gimnazije u Hrvatskoj, održano je otvorenje kabineta i laboratorija te sjednica Nastavničkog vijeća.

Uz obljetnicu, proslavljena je i 75. godišnjica osnivanja Školskog sportskog društva Srednjoškolac i 15 godina od početka provođenja međunarodne mature. Tim su povodom otvoreni kemijski i biološki kabinet s laboratorijem za molekularnu biologiju te laboratorij za izradu holograma "Hololab". U njima je oprema kakvu nema nijedna škola u Hrvatskoj, a Županija je u investiciju uložila 1,1 milijun kuna. Nakon obilaska i razgledavanja nove opreme održana je svečana sjednica Nastavničkog vijeća uz uporabu holograma.

Župan Anđelko Stričak tom je prilikom rekao kako smatra da upravo takvi jubileji zaslužuju ovakvu opremu. - Siguran sam da nijedna srednja škola u Hrvatskoj nije ovako opremljena te garantiram da brojne visokoškolske ustanove nemaju ovakvu opremu. Naši učenici sada imaju priliku biti mladi znanstvenici - rekao je Stričak.

Ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić zahvalila je na investiciji te izjavila kako će njihovi mentori i učenici, koji su zajedno osmišljavali projekt, u velikom djelu nastave koristiti novu opremu.

'Uključit će se i Grad'

Gradonačelnik Neven Bosilj zahvalio je županu i ravnateljici na provedenom projektu i investiciji. - Mogu obećati da ćemo se uključiti u sljedeće velike projekte srednjih škola u Varaždinskoj županiji, bez obzira što Grad nema obvezu to financirati, no svakako smatramo da se moramo uključiti u takve investicije - rekao je Bosilj.

Komentari