evo detalja

eTV - Radovi na budućem Kulturnom centru u Varaždinu počinju ove veljače

Kerekesh Teatar pokrenuo je početkom listopada prošle godine crowfunding kampanju "Budite uz nas, gradimo za vas" za izgradnju kulturnog centra u Varaždinu...
Objavljeno: 17.01.2024. 13:46

Zadnja izmjena: 17.01.2024. 14:08

Foto: Sebastian Krehula

Kako je danas najavio Kerekesh Teatar prilikom najave 15. Tjedna smijeha, radovi na njihovom Kulturnom centru počinju 10. veljače ove godine.

Podsjetimo, Kerekesh Teatar pokrenuo je početkom listopada prošle godine crowfunding kampanju "Budite uz nas, gradimo za vas" za izgradnju kulturnog centra u Varaždinu, koji će za 27 godina postati vlasništvo Grada i ostati na korištenje budućim generacijama. U sklopu te kampanje planiraju prikupiti pet milijuna eura, a do sad su prikupili 1,1 milijun eura. 

- Gdje god dođemo u Hrvatskoj svi nas pitaju isto pitanje "Jeste počeli? Kad se počinje?". Evo, 10. veljače službeno počinju radovi, Kerekesh Teatar zajedno s firmom Keraktiv diže veliki kredit, najveći u povijesti kazališta, najveći u povijesti neprofitnih organizacija i idemo zajedno napraviti još jedan izvedbeni prostor. Kako je nama kazalište pomoglo, mi također želimo pomoći koliko je moguće, da ostane neko prijateljstvo između nezavisnog i nacionalnog - rekao je Jan Kerekeš.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj dodao je kako ih Grad Varaždin podupire u njihovom radu.

- Nadam se da će ovogodišnji Tjedan smijeha biti jedan od posljednjih tjedana smijeha u HNK Varaždin, nadam se da će se uskoro to organizirati u njihovoj zgradi. Mislim da bi njima to bila jedna od najvećih nagrada - dodao je Bosilj.

Komentari