oštra poruka župljanima

eTV | ANKETA: Glasujte, slažete li se s viničkim župnikom: "Istanbulska konvencija je podvala!"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.01.2018. 15:28

Zadnja izmjena: 15.01.2018. 15:30

Foto: Luka Šalamun

Vinički župnik je jučer na misi u župnoj crkvi Sv. Marka Evađelista župljanima podijelio župni listić kojega smo dobili na adresu redakcije, a u kojem se između ostalog osvrće na kupovinu nedjeljom te na Istanbulsku konvenciju.

'' Ako osoba ide nedjeljom u trgovinu u pola dvanaest da kupi rezance za juhu ili mineralnu vodu onda se vidi kolika joj je pamet'' - piše između ostalog na listiću, dok u nastavku stoji da kupovina nedjeljom samo pokazuje koliko držimo do svoje vjere.

Istanbulska konvencija o kojoj je tekst izašao u Glasu Koncila nazvana je ''podvalom'' jer kako stoji na listiću, uz zaštitu žena i obitelji nastoji progurati ozloglašenu rodnu ideologiju. Podsjetimo, pojam roda u Istanbulskoj konvenciji definira se isključivo „ponašanjima, aktivnostima, ulogama“, a izostavlja se spol kao prirodna konstanta i ontološka datost.

U Vinici nismo uspjeli naćim sugovornika koji bi htio stati pred kameru, a što je župnik želio poručiti vjernicima, saznajte u eTV prilogu. Svoj stav, pak, možete izraziti u našoj anketi:

Rezultati ankete

Slažete li se s porukom viničkog župnika upućenom župljanima?

Da

32%

Ne

60%

Ne znam

8%

Komentari