Vinički župnik je jučer na misi u župnoj crkvi Sv. Marka Evađelista župljanima podijelio župni listić kojega smo dobili na adresu redakcije, a u kojem se između ostalog osvrće na kupovinu nedjeljom te na Istanbulsku konvenciju.

'' Ako osoba ide nedjeljom u trgovinu u pola dvanaest da kupi rezance za juhu ili mineralnu vodu onda se vidi kolika joj je pamet'' - piše između ostalog na listiću, dok u nastavku stoji da kupovina nedjeljom samo pokazuje koliko držimo do svoje vjere.

Istanbulska konvencija o kojoj je tekst izašao u Glasu Koncila nazvana je ''podvalom'' jer kako stoji na listiću, uz zaštitu žena i obitelji nastoji progurati ozloglašenu rodnu ideologiju. Podsjetimo, pojam roda u Istanbulskoj konvenciji definira se isključivo „ponašanjima, aktivnostima, ulogama“, a izostavlja se spol kao prirodna konstanta i ontološka datost.

U Vinici nismo uspjeli naćim sugovornika koji bi htio stati pred kameru, a što je župnik želio poručiti vjernicima, saznajte u eTV prilogu. Svoj stav, pak, možete izraziti u našoj anketi:

Slažete li se s porukom viničkog župnika upućenom župljanima?

Rezultati ankete (817 glasova)

Prikaži sve ankete

Glasovanje je završeno

Da

32%

Ne

60%

Ne znam

8%

Ključne riječi: posavec, Vinica, vinica, župni listić,

Komentari

15.01.2018. 15:28h Zadnja izmjena: 15.01.2018. 15:30

Foto: Luka Šalamun