održana presica

eTV - Reformisti podržali proračun uz ove uvjete

"U svojim prijedlozima vodili smo se s dva glavna cilja: brigom o socijalno ugroženim sugrađanima, umirovljenicima i djeci, te aktivnim korištenjem EU fondova, imajući u vidu da je grad Varaždin u mandatu bivše vlasti bio među najgorima u Hrvatskoj", poručili su na današnjoj presici...
Objavljeno: 10.12.2021. 09:52

Zadnja izmjena: 10.12.2021. 17:40

Foto: Luka Šalamun

Milijun kuna za jače financiranje produženog boravka, milijun kuna za jače sufinanciranje prehrane, te još milijun kuna za jačanje pronalitetne politike. Više od 750 tisuća kuna za poboljšanje sustava praćenja mentalnog zdravlja, te 300 tisuća kuna za nastavak projekta gerontodomaćica.

Riječ je o dijelu zahtjeva Reformista, kojim su prije mjesec dana uvjetovali svoju podršku proračunu Grada Varaždina. Osim toga, proračunom se, na njihovu inicijativu – kako ističu – planira i povećanje sredstava za mjesne odbore u razini od 10 posto, kao i povećanje cenzusa na 2.500 kuna mirovine za isplatu božićnica.

- U svojim prijedlozima vodili smo se s dva glavna cilja: brigom o socijalno ugroženim sugrađanima, umirovljenicima i djeci, te aktivnim korištenjem EU fondova, imajući u vidu da je grad Varaždin u mandatu bivše vlasti bio među najgorima u Hrvatskoj. Na kraju, možemo konstatirati da su točke našeg programa prepoznate, uvažene i dobile su priliku za realizaciju osiguravanjem stavaka i određenih iznosa u proračunu, što jasno bude i razlog zbog čega će vijećnici s liste Reformista ovaj proračun podržati – poručili su na današnjoj konferenciji za medije.

 

Komentari