presica

eTV - Saborski zastupnici HDZ-a predstavili mjere: 'U Njemačkoj toga nema, naš rejting sve pokazuje'

Siniša Jenkač naglasio je kako jedinice lokalne samouprave, zahvaljujući tim mjerama, ne plaćaju veće račune za struju i plin nego i dalje mogu ulagati u infrastrukturu ili stipendije na primjer...
Objavljeno: 25.03.2023. 11:44

Zadnja izmjena: 25.03.2023. 11:48

Saborski zastupnici HDZ-a  s područja Varaždinske županije predstavili su Vladin paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu, s uvjerenjem da ga prepoznaju i građani.

Pokazuje jučerašnji rejting da građani vjeruju našoj Vladi koja s ovim paketima mjera donosi pravovremene i prave odluke - rekla je Nadica Dreven Budinski.

Siniša Jenkač naglasio je kako jedinice lokalne samouprave, zahvaljujući tim mjerama, ne plaćaju veće račune za struju i plin nego i dalje mogu ulagati u infrastrukturu ili stipendije na primjer.

- U Njemačkoj nema ovakvih subvencija, njihovim građanima i gospodarstvu cijena električne energije je porasla tri puta a cijena plina četiri puta - naglasio je Jenkač.

Damir Habijan je naglasio mjere pomoći umirovljenicima, ističući kako je od 2020. godine do danas njihova vrijednost sveukupno iznosila 247 milijuna eura.

- Naših gotovo 700 tisuća sugrađanki i sugrađana će u mjesecu travnju dobiti isplati jednokratne pomoći, ovisno od visine njihove mirovine - rekao je Habijan.

Komentari