radni sastanak

eTV - Potpredsjednik Vlade u Varaždinu, najavljena izgradnja cesta uz slovensku granicu

Ministar Bačić je dodao kako je za sanaciju prometnica uz granicu sa Slovenijom potrebno oko 8 mlijuna eura, zbog čega bi program što prije trebalo dostaviti Vladi...
Objavljeno: 24.07.2023. 14:04

Zadnja izmjena: 26.07.2023. 17:16

Foto: Boris Matijašec

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić danas je održao sastanak sa županom Anđelkom Stričakom.

Radni sastanak održan je na temu sanacije klizišta i sanacije ukupmo 49 prometnica na području Varaždinske županije uz granicu sa Slovenijom, odnosno na području grada Lepoglave te općina Cestice, Bednje i Donje Voće. Pritom ga je Stričak izvijestio o sanirana 25 klizišta vrijednosti 4,65 milijuna eura, dodavši kako je ostalo još 67 klizišta koja je potrebna sanirati.

- S obzirom da je ove godine Hrvatska ušla u Schengenski prostor i eurozonu, potrebno je urediti najbliže ceste između hrvatskih i slovenskih mjesta. Nerazvrstane ceste koje će se urediti nalaze se na području četiri jedinice lokalne samouprave u našoj županiji, a do kraja godine ćemo napraviti program uređenja te vjerujem da ćemo do kraja godine prići izgradnji prvih tih spojnih cesta - rekao je Stričak.

'Sredstva u državnom proračunu'

Ministar Bačić je dodao kako je za sanaciju prometnica uz granicu sa Slovenijom potrebno oko 8 mlijuna eura, zbog čega bi program što prije trebalo dostaviti Vladi.

- Kroz pomoć Vlade, uz participaciju Županije i Županijske uprave za ceste, to će se moći sanirati pa sada očekujem da gospodin Stričak zajedno s ravnateljem ŽUC-a i čelnicima jedinica lokalne samouprave dostave taj program čim prije, to sam i rekao, prije donošenja državnog proračuna kako bi se već u proračunu za iduću godinu našao značajan izvor sredstava za sanaciju i uređenje - zaključio je Bačić.

Komentari