osvrt na rezultate

eTV - SDP jutro poslije: Jedni smo od najboljih u državi, sedmog mandata nas je stajao Čačić

Barbara Antolić Vupora istaknula je da je Miroslav Marković novi SDP-ov saborski zastupnik, a Željko Posavec i Lovro Lukavečki nova relevantna imena na lokalnoj političkoj sceni...
Objavljeno: 18.04.2024. 13:31

Zadnja izmjena: 18.04.2024. 13:31

Foto: Boris Matijašec

SDP Varaždinske županije održao je jutro poslije izbora konferenciju za medije na kojoj su istaknuli zadovoljstvo rezultatima, osobito u gradu Varaždinu i županiji.

Gradonačelnik Neven Bosilj uputio je zahvalu sugrađanima na gotovo 70-postotnoj izlaznosti.

- Varaždin je pokazao svima u Republici Hrvatskoj što je građanska odgovornost i da na izbore treba izlaziti. Drugo, moram se zaista pohvaliti s rezultatima u gradu Varaždinu, zato jer je više od 46% osvojila lista Rijeka Pravde i to je jedan od najboljih rezultata u Republici Hrvatskoj - rekao je Bosilj.

'Truli kompromis'

Miroslav Marković izrazio je uvjerenje kako SDP-u ni sedmi mandat ne bi promaknuo da se umjesto Radimira Čačića za preferencijalne glasove borio Neven Bosilj.

- Naši simpatizeri, građani su nam govorili svakodnevno da ne žele glasati za našo listi, jer je gospodin Čačić na listi, i vjerojatno su glasali za Možemo. Ja mislim da je Možemo dobio taj mandat na vjetru, nažalost, tih trulih kompromisa na koje smo radi nekakve nacionalne priče morali pristati - rekao je Marković.

'Nove snage'

Barbara Antolić Vupora istaknula je da je Miroslav Marković novi SDP-ov saborski zastupnik, a Željko Posavec i Lovro Lukavečki nova relevantna imena na lokalnoj političkoj sceni.

- Dobili smo više zastupnika nego što smo imali. Dakle, uz mene kao novoizabranu zastupnicu ovdje je Miroslav Marković, dok je Željko Posavec sa brojem preferencijalnih glasova postao faktor ovdje u Varaždinskoj županiji, ali i na nacionalnoj razini - poručila je.

Komentari