obilazak tvrtke

eTV | Siniša Jenkač: Prostor BBS-a smo spasili, sada mijenjajmo stečajni zakon

Ministar gospodarstva Darko Horvat danas je s gradonačelnikom Novog Marofa obišao postrojenje tvrtke Omega d.o.o., pokrenuto na mjestu bivšeg BBS-a u Podrutama, koje je godinama zjapilo prazno...
Objavljeno: 30.06.2020. 19:36

Zadnja izmjena: 30.06.2020. 20:23

Foto: Dino Možek

Ministar gospodarstva Darko Horvat danas je s gradonačelnikom Novog Marofa obišao postrojenje tvrtke Omega d.o.o., pokrenuto na mjestu bivšeg BBS-a u Podrutama, koje je godinama zjapilo prazno nakon što je spomenuta tvrtka propala. Nakon što je Grad Novi Marof uspio pronaći tvrtku koja će oživjeti sporni prostor, danas na istom mjestu punim kapacitetom radi jedan od vodećih izvoznika na području cijele županije...

- Tri mala grada za koje osobno tvrdim da su perjanica hrvatskoga gospodarstva su moj Prelog, susjedni Ludbreg i Novi Marof. To su gradovi čiju metodologiju razvoja treba prenijeti i takvom metodologijom "zaraziti" cijelu Hrvatsku - rekao je prilikom obilaska prostora ministar Darko Horvat.

- Samo prije dvije i pol godine, kada smo se bavili prodajom ovog prostora koji je bio devastiran i deset godina u stečaju, kad su ovdje skakale kune i golubovi, danas vidimo jednu respektabilnu proizvodnju koja je rijetka u Hrvatskoj i izvozno orijentirana. Čestitam vlasniku što je imao hrabrosti - rekao je gradonačelnik Jenkač, naglasivši kako je baš na primjeru propalog BBS-a evidentna potreba za promjenom stečajnog zakona.

"Naš stečajni zakon nije dobar"

- Naš stečajni zakon nije dobar, traje predugo i uništava privredu. Treba ga posložiti na način da, ako nešto propadne da se u što kraćem vremenu nova proizvodnja pokrene, dok su zadržani još ljudi, dok je zadržana infrastruktura... - zaključio je gradonačelnik Novog Marofa.

Komentari