'Pij vodu - živi zdravo'

eTV - Na novom igralištu otvorena slavina s pitkom vodom povodom Svjetskog dana vode

Uz gradonačelnika Nevena Bosilja i zamjenika Miroslava Markovića, primopredaji slavina nazočio je i direktor Varkoma Bruno Ister, a uz ovu slavinu, u Varaždinu će građanima na javnim mjestima biti dostupno više od 20 slavina s pitkom vodom...
Objavljeno: 22.03.2023. 11:35

Zadnja izmjena: 22.03.2023. 11:42

Foto: Boris Matijašec

Dana 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda, a tim je povodom pod geslom "Pij vodu - živi zdravo" kod novouređenog igrališta u Istarskoj ulici u Varaždinu građanima predana na korištenje još jedna javna slavina s pitkom vodom.

Uz gradonačelnika Nevena Bosilja i zamjenika Miroslava Markovića, primopredaji slavina nazočio je i direktor Varkoma Bruno Ister, a uz ovu slavinu, u Varaždinu će građanima na javnim mjestima biti dostupno više od 20 slavina s pitkom vodom.

- Nasreću, u Hrvatskoj vode imamo, osobito mi na našem uslužnom području. Imamo vode i više nego što nam trenutno treba. Nastojimo opskrbiti i osigurati još dodatne količine jer ne znamo što nas čeka, s obzirom na zagađenje. Želimo biti sigurni da će naši građani piti pitku vodu u svim mogućim situacijama - rekao je Ister.

Kako je tom prilikom najavio Bosilj, vizura cijelog dijela Varaždina iza Kučanske rampe će se promijeniti.

- Ovaj dio grada je dio kojeg očekuje najveća i najdrastičnija preobrazba u budućem periodu. Također, sada smo pred dobivanjem lokacijske dozvole za podvožnjak Wissertova, čime će se ovaj cijeli dio grada konačno povezati sa centrom bez onih čekanja na Kučanskoj rampi - dodao je Bosilj.

Komentari