najava

eTV - Sljedeća sjednica Gradskog vijeća s 19 točaka na rasporedu je u utorak, evo detalja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.09.2022. 13:04

Zadnja izmjena: 19.09.2022. 13:21

Foto: Luka Šalamun

Predjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan i dogradonačelnik Miroslav Marković najavili su danas predstojeću sjednicu Gradskog vijeća koja se se odžati u utorak, 27. rujna s početkom u 9 sati.

Nadolazeća sjednica će na dnevnom redu imati ukupno 19 točaka, a između ostalog ispred vijećnika naći će se izvješće o radu gradonačelnika, informacije o odnosima Grada Varaždina i Varteksa, prijedlog potpora poduzetnicima s područja Grada Varaždina u planiranom iznosu od 2,5 milijuna kuna te prijedlog potpora poljoprivredi na područja Grada za što će se izdvojiti 830 tisuća kuna. Zbog povećanih prihoda, rekla je Grđan, rebelansom proračuna izdvojit će se više financijskih sredstava za pojedine stavke.

- Grad je osigurao 250 tisuća kuna za EYE, europski događaj za mlade na nacionalnoj razini. Uz to, nova aktivnost su subvencije za toplinsku energiju u iznosu od 110 tisuća kuna, dok bi se Zajednici sportskih udruga iznos trebao povećati za 550 tisuća kuna.  Tu je izgradnja natkrivene tribine na nogometnom igralištu u Hraščici za što bi se izdvojilo 1,7 milijuna kuna- rekla je Grđan između ostalog.

'Ne očekujemo prijepore'

Na konferenciji za medije govorio je i zamjenik gradonačenika Miroslav Marković koji je rekao kako su mjere Vlade donekle pomogle u boljem planiranju proračuna. 

- Ukoliko bi se nastavila ovakva divljanja cijena energenata morali bismo rezati neke od ovih vrlo dobrih programa i sufinanciranja svega ovoga što je bilo nabrojeno. Na sjednici ne očekujemo velike prijepore s obzirom da smatramo da je trenutak u kojem se nalazimo dosta osjetljiv zbog toga i zato što u principu vidimo da je to jedna tema koja je veća od samog Grada, veća od politike i da je to dobra stvar da bi trebalo naglasiti da bi se trebala angažirati država - rekao je Marković.

 

Komentari