fast & furious

eTV: POGLEDAJTE Hollywodske scene varaždinske vatrogasne postrojbe

Objavljeno: 05.11.2017. 17:44

Zadnja izmjena: 05.11.2017. 19:05

Foto: Luka Šalamun

I dok Hollywood snima i upravo prikazuje film posvećen vatrogascima, mi smo svratili do naše vatrogasne postrojbe i snimili mali, ali brzi i vrlo realistični 'holivudski film' s našim vatrogascima.

>> eTV|FOTO Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Varaždin Ivica Labaš otvoreno i konkretno o stanju opreme

Vatrogasci su nas se prvo dojmili samom svojom pojavom. Radi se o mahom stasitim ljudima, koji pršte snagom i energijom. Neka vas ne zavara ni izgled onih nešto nižih - i oni su jaki, uvježbani i brzi. Svi odreda bi se mogli pojaviti u nekom dobrom akcijskom filmu.

Inženjeri u akciji

Imaju u svojim prostorima i jednu teretanu, koju vrlo aktivno koriste kako bi stalno bili u kondiciji. I daleko bilo da su oni samo spretni i jaki - čak trećina njih su inženjeri različitih struka. S nama su se ophodili jako prijateljski, jer njihova je svrha pomagati ljudima. Nije im bilo teško da radi nas pokažu kako izgleda njihov izlazak na intervenciju. Demonstrirali su i rad ljestava koje su više od najvišeg nebodera u Varaždinu.

Na zvuk zvona za uzbunu spuštaju se brzo niz šipke, uzimaju opremu, ulaze u vozilo gdje ih čeka dodatna oprema - i u roku od ništa, kamion je već krenuo. Ne čudi da im se još nije dogodilo neko širenje požara ili ozljeda bilo ljudi u požaru bilo samih vatrogasaca. Nadamo se što manjem broju požara i drugih nesreća u našem kraju - ali i kad se dogode, mi stvarno imamo ljude u čiju se pomoć možemo pouzdati. Uostalom, pogledajte sami i ovaj "holivudski" video...

 

Komentari