predstavljeni rezultati

eTV - Špancirfest ove godine posjetilo 250 tisuća posjetitelja, više od polovice su stranci

Unatoč velikom broju kišnih dana, održano je više od 500 planiranih programa, od kojih je bio odgođen samo koncert Bože Vreće. Tijekom deset dana Špancirfesta ukupno je na području grada Varaždina ostvareno 79,3 milijuna kuna prometa što je 10 posto više nego 2021. godine...
Objavljeno: 22.09.2022. 12:31

Zadnja izmjena: 22.09.2022. 12:51

Foto: Luka Šalamun

Ovogodišnji je Špancirfest posjetilo 250 tisuća posjetitelja, od kojih je više od polovice (56 posto) stranih državljana, najviše iz Njemačke, Slovačke, Slovenije, Austrije i Poljske - rečeno je danas prilikom predstavljanja rezultata 24. izdanja Špancirfesta.

Kako je navela direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, u deset dana ovogodišnjeg 24. izdanja popularnog festivala, prema podacima eVisitora na Špancirfestu je ostvareno 25 posto više dolazaka i 23 posto više noćenja u odnosu na 2021. godinu. Unatoč velikom broju kišnih dana, održano je više od 500 planiranih programa, od kojih je bio odgođen samo koncert Bože Vreće. Tijekom deset dana Špancirfesta ukupno je na području grada Varaždina ostvareno 79,3 milijuna kuna prometa što je 10 posto više nego 2021. godine. Agencija Promocija plus je tijekom kolovoza provela opsežno istraživanje o percepciji i dojmovima javnosti o Špancirfestu te je Toth predstavila i rezultate istraživanja.

- Rezultati istraživanja pokazali su da je Špancirfest prepoznat kao jedan od tri najboljih festivala u Hrvatskoj, uz Splitsko ljeto i Advent u Zagrebu. Najčešće asocijacije na spomen pojma "Špancirfest" su zabava, Varaždin i gastronomija. Čak 97% ispitanika bi festival preporučilo prijateljima, a čak 68% onih koji su ga posjetili će to ponovno učiniti. Što se procjene kvalitete tiče, Špancirfest je ocijenjen odličnom ocjenom (4.56) -rekla je Toth.

Gradonačelnik Neven Bosilj također je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem festivala.

-  Izuzetno sam zadovoljna ovim rezultatima. Mi smo također prvi puta u 24 godine napravili jedno veliko istraživanje javnosti i tržišta tr smo dobili rezultate od "Promocije Plus" koji nas potkrijepljuju u tom stavu i mišljenju da je ovogodišnji Špancirfest bio izuzetno izuzetno uspješan - rekao je Bosilj.

Komentari