varaždinske toplice

eTV - Čačić obišao Spinalni centar: Ovo gradimo za Hrvatsku i Europu i nije na prodaju!

Župan je tom prilikom naglasio kako vrijednost radova iznosi 260 milijuna kuna, ali se invesiticija nažalost odvija bez bilo kakvog učešća Grada Varaždinskih Toplica...
Objavljeno: 26.05.2021. 13:28

Zadnja izmjena: 26.05.2021. 14:24

Foto: Luka Šalamun

 

U Varaždinskim Toplicama u tijeku je izgradnja Nacionalnog rehabilitacijskog centra za pacijente s ozljedama kralježničke moždine.

Spinalni centar koristit će se za pružanje skrbi bolesnicima s najtežim bolestima i oštećenjima kralježnice s područja cijele Hrvatske, a njegovu izgradnju danas je obišao župan Radimir Čačić, zajedno s predsjednikom Upravnog vijeća Specijalne bolnice Željkom Bedekovićem.

Župan je tom prilikom naglasio kako vrijednost radova iznosi 260 milijuna kuna, ali se invesiticija nažalost odvija bez bilo kakvog učešća Grada Varaždinskih Toplica.

- Iza nas je najveći i najvažniji zdravstveni projekt Varaždinske županije - Spinalni centar kojeg gradimo za Hrvatsku i za ovaj dio Europe. Ovo će nam ujedno biti podloga za traženje novih sredstava i europskog i privatnog kapitala, a važno je naglasiti i kako svi ti projekti u koje ulažemo ni na kakav način nisu na prodaju! - zaključio je župan Čačić.

Na njegove riječi nadovezao se Damir Mihalić, zamjenik ravnatelja Specijalne bolnice, kao i Željko Bedeković, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice.

- Ovih ogromnih ulaganja ne bi bilo bez varaždinskog župana Radimira Čačića i sinergije između Bolnice i Varaždinske županije. Time su napokon pokrenute invesiticije koje su se dugo planirale, a do sada nisu bile  realizirane - rekao je Mihalić.

- Jedini problem s kojim se mi kao građani Varaždinskih Toplica susrećemo jest taj što gradska uprava nije pratila tempo razvoja koji je nametnula Županija - zaključio je Bedeković.

Komentari