najava sjednice

eTV - Na sjednici Gradskog vijeća napokon rasprava o HNK

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.11.2021. 12:48

Zadnja izmjena: 19.11.2021. 13:01

Foto: Luka Šalamun

Sljedeća sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina najavljena je za 26. studeni, a predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan I gradonačelnik Neven Bosilj najavili su danas najvažnije točke.

Na dnevom redu sjednice naći će se ukupno devet točaka, a prema najavama Zdravke Grđan, između ostalog će se raspravljati o radu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. 

- Dobili smo sva očitovanja koja sam tražila, od gradonačelnika i Odbora za kulturu, a stiglo je očitovanje iz Ministarstva kulture tako da možemo raspravljati o radu HNK - rekla je predsjednica Vijeća.

Kako je najavio gradonačelnik Bosilj, za novog predsjednika Kazališnog vijeća predložio je ravnatelja Glazbene škole Davora Matačića. Osim toga, na dnevnom redu je izbor i imenovanje članova Upravnog vijeća s obzirom da im početkom prosinca ističe četverogodišnji mandat.

Javna priznanja

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 6. prosinca dodijelit će se Javna priznanja Grada Varaždina, a upravo će zaslužne izglasati gradski vijećnici na nadolazećoj sjednici. - Nikad nije bilo toliko prijedloga. Gotovo 50 sugrađana i institucija je bilo predloženo, ali tek će svaki treći dobiti nagradu. Ipak, vjerujem da će i sljedećih godina biti mjesta i prostora za one koji ove godine nisu dobili nagradu - rekao je Bosilj.

 

 

Komentari