Stolnoteniski klub Starr, dvostruki prvak Hrvatske, od ove sezone natjecat će se i u najvišem euopskom klupskom natjecanju - Ligi prvaka. Pod vodstvom predsjednika i igrača Ronalda Ređepa STK Starr bit će prvi varaždinski sportski kolektiv koji se natječe u najvišem europskom sportskom rangu.

Varaždinski klub, svojim rezultatima plasirao se među 16 najboljih europskih stolnoteniskih klubova, koji se najprije natječu po skupinama Lige prvaka. Varaždinci će nastupiti u skupni D u kojoj se nalazi njemačka Borussia, rekordni osvajač Lige Prvaka zatim pobjednik Europske lige 2019. Hennebont iz Francuske te uvijek jaki Sporting iz Portugala.
Za STK Starr nastupit će do sada poznati igrače iz proteklih sezona Tan Ruiwu, Zeng Jia, Soroosh Amiri Nia, Leon Šantek, Dario Kraljić i Ronald Ređep. Tu su i pojačanja i novi igrači: Kenta Matsudaira - japanski reprezentativac, Sun Chia Hung - iz Tajvana iz njihove stolnoteniske akademije, Cheng Yu-Bo - mladi kineski stolnotenisač koji je bio u 10 najboljih mladih igrača svoje zemlje. Od ostalih igrača STK Starr tu su još Ludvig Peršolja, slovenski reprezentativac i Will Bayley osvajač medalja na paraolimpijadi i odgovarajućim svjetskim i europskim prvenstvima.

Sportski direktor STK Starr Matthias Landfried tako je uspješno posložio ekipu, koja može konkurirati jakim ekipama Lige prvaka, kako igrački tako i sponzorski. 

U ekskluzivnom video prilogu pogledajte što o planovima ST Starr kaže predsjednik i igrač Ronald Ređep...

Ključne riječi: sport, stk starr, stolni tenis,

Komentari

03.09.2019. 19:00h

Foto: Dario Jurčević