presica

eTV - Održano cijepljenje na 84 lokacije, Stričak: To je prvi i jedinstveni slučaj u Hrvatskoj

Prema riječima župana Anđelka Stričaka, upravo je zbog loše epidemiološke situacije za građane Varaždinske županije danas cijepljenje organizirano na 84 lokacije...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.11.2021. 10:04

Zadnja izmjena: 14.11.2021. 08:40

Foto: Dino Možek

U posljednih 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 298 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

Prema riječima župana Anđelka Stričaka, upravo je zbog loše epidemiološke situacije za građane Varaždinske županije danas cijepljenje organizirano na 84 lokacije. 

- To je prvi i jedinstveni sklučaj na području Hrvatske. Danas su u cijepljenje uključeni svi obiteljski liječnici kojima su u pomoć pristigli pedijatri i medicina rada, kao i sve ostale zdravstvene institucije - rekao je Stričak i dodao kako je policija dovela dodatne doze cjepiva u četiri ambulatne.

Što se pak tiče novih mjera koje na snagu stupaju u utorak, a tiče se covid potvrda u javnim sektorima, župan Stričak ističe kako je 90 posto svih zaposlenika Varaždinske županije cijepljeno dok će se ostatak testirati. Troškove će prema njegovim najavama snositi Varaždinska županija.

Povećali smo kapacitete

Novinarima se obratio i novi ravnatelj bolnice Damir Poljak. - Povećali smo smještajne kapacitete za Covid u zgradi neurologije i mi ćemo u narednim danima još više povećati kapacitete. Pod mjerom samoizoolacije je 47 djelatnika i raspolažemo sa dovoljno zaposlenika, no raspisali smo natječaj za zapošljavanje za dodatne djelatnike - rekao je Poljak.

 

Komentari