lokalni izbori 2021.

eTV - Stričak predstavio program koji je, kako poručuje - usklađen s ciljevima Vlade

HDZ-ov kandidat za župana Anđelko Stričak danas je predstavio svoj izborni program za nadolazeće lokalne izbore.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.05.2021. 11:33

Zadnja izmjena: 03.05.2021. 11:38

Foto: Dino Možek

HDZ-ov kandidat za župana Anđelko Stričak danas je predstavio svoj izborni program za nadolazeće lokalne izbore.

Kako je rekao Stričak, predizborni program potrebno je uskladiti s dokumentima nacionalne razine kao što su nacionalna razvoja strategija Republike Hrvatske, programom Vlade RH 2020.-2024. te Nacionalnim planom oporavka i otpornosti. - Vodeći se potrebama svakog mjesta i uzevši u obzir te nacionalne dokumente naš predizborni smo podijelili u 7 cjelina, odnosno u prosvjetu, zdravstvo, prirodne dobra, poduzetništvo, kulturu i sport, sigurnost i udruge građana - rekao je Stričak.

Što se prosvjete tiče, Stričak ističe kako je potrebno izgraditi četiri škole te devet školskih dvorana kako bi se u svim školama u Varaždinskoj županiji uvela jednosmjenska nastava te produženi boravak. - Bitno je i izgraditi Centre izvrsnosti za elektrotehniku, stojarstvo, graditeljstvo, turizam, tekstil, promet i ekonomiju - navodi Stričak te dodaje kako će se zalagati za poticanje spajanja svih visokoškolskih ustanova sjevera RH pod okrilje Sveučilišta Sjever.

Zdravstvena i socijalna skrb

Što se tiče zdravstva i socijalne skrbi, Stričak je istaknuo kako je potrebno dovršiti i izgraditi objekte u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama, a medicinskom dijagsnostičkom opremom potrebno je opremiti ordinacije primarne zdravstvene zaštite i hitne medicinske pomoći. 

Nadalje, što se poduzentništva tiče, potiče se uvođenje digitalnih tehnologija u industriju i obrtništvo osnivanjem Centra za digitalnu transformaciju, a ostale bitne točka su prometna povezanost, unaprijeđenje poljoprivrede te turizma. 

 

Komentari