jubilarno 15. izdanje

eTV - Kerekeši najavili 15. Tjedan smijeha, evo što vas sve očekuje

Objavljeno: 17.01.2024. 12:11

Zadnja izmjena: 17.01.2024. 14:09

Foto: Sebastian Krehula

Kerekesh Teatar danas je najavio program najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj, a ove godine i jubilarnog 15. Tjedna smijeha.

Naime, 15. Tjedan Smijeha održat će se od 1. do 10. ožujka 2024., a jubilarno izdanje festivala otvorit će premijera najnovije predstave Kerekesh Teatra "Babinjak". Osim premijere, tri će predstave Kerekesh Teatra imati svoje jubilarne izvedbe upravo na ovogodišnjem Tjednu smijeha: "Ja, trudnica" imat će 100-tu, "Ljubaf" svoju 150-tu te "Skupština" svoju 300-tu izvedbu. 

- Sjećam se prvog Tjedna smijeha u Atriju Starog grada i ogromne tuče od desetak centimetara. Publika nije odlazila nikud, a mi smo lopatama čistili Atrij od te tuče koja je pala prije predstave. Danas, hvala Bogu, tu smo gdje jesmo - prisjetio se Ljubomir Kerekeš.

'Emotivna brojka'

Početaka ove manifestacije prisjetio se i Jan Kerekeš.

- Kad nam je stigao plakat festivala i kad vidiš taj broj 15, sjetiš se prvog plakata kojeg sam radio u Wordu, A3 formata, crno-bijeli, sve krivi fontovi... Ova brojka je impozantna, ali više i emotivna. Tjedan smjeha iz Atrija Staorg grada i tri predstave došao je na 65 i više predstava u deset dana i šest županija - dodao je Jan.

Svoju podršku ovoj manifestaciji, ali i samom Kerekesh Teatru dali su i Goran Kaniški u ime Varaždinske županije, gradonačelnik Neven Bosilj  te intendantica HNK Varaždin Senka Bulić.

Komentari