izbori 2024.

eTV - 'U idućih šest godina imat ćemo čak pet novih prezentacijskih centara'

Objavljeno: 14.04.2024. 08:54

Zadnja izmjena: 14.04.2024. 08:55

Izbori 2024. 

Varaždinska županija nedavno je objavila vizuale budućeg posjetiteljskog centra Gomile na području Jalžabeta, a osim tog projekta, u tijeku je još njih nekoliko koji spajaju arheologiju, prirodnu baštinu i turizam.

Gostujući nedavno u našem eTV studiju, župan Anđelko Stričak osvrnuo se na projekt rekonstrukcije drevne grobnice iz 6. stoljeća prije Krista u sklopu koje će se graditi i posjetiteljski centar, zatim na projekt posjetiteljskog centra u Gaveznici uz istoimeni geološki spomenik prirode, kao i na budući prezentacijski centar Spilje Vindije u Donjoj Voći poznat po istraživanjima fosilnih kostiju neandertalaca.

- Imamo i projekt Aquae Iasae vezano uz rimske ostate u Varaždinskim Toplicama, Grad Ludbreg priprema Muzej Tri rijeke. Svi ti sadržaji trebali bi popularizirati Varaždinsku županiju, našu kulturnu i prirodnu baštinu i samim time bismo trebali biti turistički još interesantniji. Po nekoj mojoj procjeni za svih tih pet prezentacijskih centara trebat će nam oko četiri do šest godina - rekao je Stričak.

Komentari