varaždinska bolnica

eTV, Foto - Otvorena moderna Jedinica za liječenje moždanog udara

Tijekom 2021. godine izvršeni su radovi na rekonstrukciji Jedinice za liječenje moždanog udara, koji su se sastojali od građevinsko-obrtničkih radova, instalacija vodovoda i odvodnje, elektrotehničkih instalacija i strojarskih radova....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.02.2023. 13:18

Zadnja izmjena: 02.02.2023. 13:24

Foto: Luka Šalamun

Na Odjelu za neurologiju Opće bolnice Varaždin otvorena je moderna Jedinica za liječenje moždanog udara koja je opremljena suvremenom ugradbenom opremom, respiratorima, stanicom za centralni nadzor pacijenata, medicinskim aparatima, bolesničkim krevetima, namještajem i ostalom neophodnom opremom.

Glavni cilj rekonstrukcije i opremanja Jedinice za liječenje moždanog udara u Bolnici je poboljšanje postojećih sadržaja odjela Neurologije za organizaciju intenzivne njege/skrbi/liječenja pacijenata s pojačanim cerebrovaskularnim bolestima. Tijekom 2021. godine izvršeni su radovi na rekonstrukciji Jedinice za liječenje moždanog udara, koji su se sastojali od građevinsko-obrtničkih radova, instalacija vodovoda i odvodnje, elektrotehničkih instalacija i strojarskih radova.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak se zahvalio županu i Varaždinskoj županiji na financiranju ovog vrijednog projekta.

-Iako formalno nije u strukturi organizacijskoj jedinica moždanog udara onaj organizacijski dio koji nam je potreban, upravo ta priča govori o našim neurolozima, o našim djelatnicima odjela za neurologiju koliko su oni predani svom poslu, koliko žele slijediti sve ono što se radi kvalitetno u hrvatskoj i svijetu da slijedimo trendove usprkos administrativnim stvarima koje treba i koje će se posložiti. Hvala županiji koja je uložila gotovo preko 400 tisuća eura u ovaj objekt u građevinskim  radovima i opremanju. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti sa svim kvalitetnim projektima uz pomoć županije te im na tome unaprijed zahvaljujem- rekao je Poljak

'Sve se ovdje poklopilo'

Župan Anđelko Stričak je izrazio veliko zadovoljstvo uređenjem i opremanjem ove jedinice.

- Ovu smo godinu proglasili godinom zdravstva u Varaždinskoj županiji. O tome nam govore sve investicije, a između ostalog i ova. Dobar rezultat čine osim prostora i dijagnostičkih odnosno medicinskih aparata, prije svega ljudi. Stoga veliko hvala svim našim zaposlenicima u svim zdravstvenim ustanovama koji prema svim našim građanima koji zatraže liječničku pomoć pristupaju zaista s puno topline i ljubavi. Isto tako, svaka investicija se nalazi u sredini trokuta želja, potreba i mogućnosti, a ovdje imamo priliku vidjeti kako se sve to poklopilo - naznačio je župan.

 

Komentari