obilazak radova

eTV - U Harambašićevoj ulici u Varaždinu sadi se novi drvored lipa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.03.2021. 13:02

Zadnja izmjena: 11.03.2021. 13:04

Foto: Dino Možek

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i zamjenik Zlatan Avar u četvrtak su u Ulici Augusta Harambašića prisustvovali početku sadnje još novog drvoreda kojeg sadi gradska tvrtka Parkovi.

Kako poručuje gradska vlast, nastavlja se s projektom sadnje tisuću stabala. - Uz voćnjak koji je posadio Varkom, u dvije godine ćemo doći do te brojke, što je veliki uspjeh i pokazuje našu brigu za ozelenjivanjem grada, novim drvećem i drvoredima – rekao je gradonačelnik.

Najavio je kako će se na toj lokaciji postaviti podzemni spremnici za otpad jer se kontejneri trenutno nalaze kraj dječjeg igrališta te će se zatim i obnoviti igralište: - Ovaj kvart poprimit će potpuno novu vizuru. U Gradskoj vijećnici smo prije nekoliko dana primili delegaciju iz tvornice MIV koja se uskoro planira premjestiti s ove lokacije. Sjever grada je lijepo i čisto naselje, želimo da bude uredno i s puno zelenila. Krenuli smo i s postavljanjem optike, kao što smo i obećali - rekao je Čehok.

Drveće se nastavlja saditi na mjestima gdje građani to zahtijevaju, a u kvartu Đurek, odnosno u Ulici Zrinskih i Frankopana 13, 15 i 17, u dogovoru s građanima, posadit će se voćnjak.

 

Komentari