primjer dobre prakse

eTV| U Petrijancu u sklopu programa Europa za građane održana interaktivna radionica

U Petrijancu je danas održana interaktivna radionica u sklopu programa Europa za građane, a kao primjer dobre prakse istaknuta je, između ostalog, i Općina Petrijanec
Objavljeno: 24.02.2020. 13:55

Zadnja izmjena: 24.02.2020. 13:58

Foto: Dino Možek

U sklopu programa Europa za građane u Hrvatskoj je tijekom 2019. za financiranje odabrano 12 projekata, a jedan od tih projekata odobren je i Općini Petrijanec.

Naime, Općina se na projekt prijavila sa slovenskom Opčinom Desternik, projekt Umreživanje gradova, za što im je odobreno 10.080 eura. Projekt će se provoditi za vrijeme trajanja Dana Općine Petrijanec, a cilj mu je jačanje kapaciteta građana za upravljanje programima za promicanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom i starijih osoba, te povećati svijest o volonterskim prilikama, izazovima s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i starije osobe.

Upravo zbog toga što je Općini odobren jedan od projekata, danas je Ured za udruge Vlade RH u Petrijancu održao interaktivna kreativnu radionicu kojoj je cilj bio da se potencijalnim prijaviteljima pomogne u pripremi što kvalitetnijih projektnih prijedloga na predstojećim natječajima. Između ostalog, Općina Petrijanec predstavljena je kao primjer dobre prakse.

 

Komentari