inovativan način

eTV i Foto - U Varaždinu otvorena prva Logiscool škola u Hrvatskoj, evo o čemu se radi

Objavljeno: 29.08.2023. 14:01

Zadnja izmjena: 29.08.2023. 14:40

Foto: Boris Matijašec

U Varaždinu na adresi Frana Kurelca 4 danas je održano svečano otvorenje prve Logiscool škole u Hrvatskoj čiji je cilj razviti algoritamsko razmišljanje te digitalnu pismenost polaznika na zabavan i inovativan način.

Naime, koristeći višestruko nagrađivanu metodologiju, Logiscool djecu diljem svijeta podučava neophodnim analitičkim vještinama i kritičkom razmišljanju, na način da se uz učenje ujedno i zabavljaju. Stjecanje znanja o programiranju, umjetnoj inteligenciji i digitalnoj pismenosti u ranoj dobi danas je ključno kako bi bili uspješni i sigurni u digitalnoj budućnosti.

- Zadovoljstvo mi je da danas možemo otvoriti prvu Logiscool školu u Hrvatskoj, odnosno dio franšize koja uči djecu širom 35 zemalja. Više od 180 tisuća polaznika prošlo je kroz takvu školu - rekao je Dražen Crnković, suvlasnik franšize Logiscool u Hrvatskoj.

Školu mogu polaziti učenici od prvog razreda osnovne pa sve do četvrtog razreda srednje škole, odnosno djeca u dobi od 6 do 18 godina. Za mlađe uzraste je predviđeno programiranje pomoću blokova, a cilj je razviti algoritamsko razmišljanje i digitalnu pismenost polaznika na zabavan i inovativan način.

- Digitalna pismenost danas je gotovo osnovni preduvjet svega, a upravo preko ove škole naši učenici odnosno polaznici dobit će širu sliku i samim time biti obuhvaćeni tim međunarodnim kurikulumima koje škola propisuje i nudi - dodao je pritom župan Anđelko Stričak.

Više informacija o Logiscool školi dostupno je na e-mail adresi [email protected] ili na broj mobitela 091 625 2523.

Komentari