POTPISANI UGOVORI

eTV - U zonu Brezje stigla tri nova investitora, otvorit će 35 radnih mjesta

Jedan od tri investitora je iz grane metaloprerađivačke industrije, a tvrtka se bavi i CNC-om, što donosi dodatnu vrijednost ovoj regiji...
Objavljeno: 03.08.2021. 10:53

Zadnja izmjena: 03.08.2021. 10:53

Foto: Dino Možek

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj danas je potpisao ugovore s tri nova investitora u Gospodarskoj zoni Brezje. 

Jedan od tri investitora je iz grane metaloprerađivačke industrije, a tvrtka se, između ostalog, bavi i CNC-om, što donosi dodatnu vrijednost ovoj regiji. Gradonačelnik je najavio otvaranje oko 35 novih radnih mjesta izgradnjom novih tvrtki u Brezju, no nadodao je kako Varaždin nema dovoljno radne snage koja bi popunila ta mjesta. Naime, Bosilj rješenje za taj problem nalazi u FOI-u, Sveučilištu Sjever, Sveučilištu u Zagrebu te Geotehničkom fakultetu, koji nude studije za zapošljavanje mladih u sličnim zanimanjima. Kako navodi, FOI ima više od 80 % studenata iz drugih županija te se nada da će pronaći posao u zoni Brezje i tako ostati u Varaždinu.

Ipak, trenutno su najveći problem bale otpada na samom rubu zone Brezje. - Za daljnje širenje Brezja moramo prvo riješiti problem bala koje su u neposrednoj blizini zone. Vjerujem da ćemo, kada riješimo taj problem, imati puno više investitora koji će u vrlo brzom roku popuniti zonu. - rekao je Bosilj.

Komentari