rekonstrukcija škole

eTV - Učenici Osnovne škole Veliki Bukovec od sada u jednosmjenskoj nastavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.01.2022. 13:46

Zadnja izmjena: 18.01.2022. 13:50

Foto: Luka Šalamun / Video : Fran Bijelić

U rekonstrukciju Osnovne škole Veliki Bukovec su Varaždinska županija te općine Veliki i Mali Bukovec uložile više od 13 milijuna kuna.

Zahvaljujući toj investiciji nastava je sada za sve učenike organizirana u jednoj smjeni, uveden je produženi boravak i dodatni topli obrok. Općina Veliki Bukovec ovom je rekonstrukcijom dvoranu izmjestila u novi prostor, dobila je šest novih učionica, kuhinju, blagovaonicu, školsku knjižnicu, kabinete i školsku zbornicu.

I dok su općine izdvojile po 1.750.000 kuna, Varaždinska županija osigurala je 9.750.000 kuna, a uz to dodatnih 650.000 kuna za prilagodbu i rekonstrukciju postojećeg dijela škole.

- Trenutno naš upravi odjel na čelu s pročelnikom Huđekom priprema investicije u obrazovanju u vrijednosti oko 411 milijuna kuna. Tu su dva centra u sklopu Glazbene škole Varaždin, talent centar u sklopu Šaulovca, u sklopu devet škola treba izgraditi sportske dvorane, u sklopu tri osnovne škole treba izgraditi prostor za jednosmjensku nastavu te još u tri sredje škole treba prostor da mogu razvijati daljnje aktivnosti - rekao je župan Anđelko Stričak prilikom obilaska radova.

Dugo smo tome težili

- Ovaj prostor omogućio nam je da konačno pređemo u jednu smjenu. Naši učenici tako su dobili mogućnost da polaze nastavu kao i ostatak Varaždinske županije. Znači to je jedan standard u današnje doba kojem smo dugo težili, ali uspjeli smo ga ostvariti - rekla je ravnateljica Željka Marković-Bilić.

'Vrijednost koja je dugo čekana''

Načelnici Franjo Vrbanić i Darko Marković su se zahvalili Varaždinskoj županiji na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog projekta. -Prije točno tri godine smo krenuli s Varaždinskom županijom u realizaciju ovog projekta. Dobili smo prekrasan prostor u kojem ne samo da se ugodnije osjećaju učenici, nego i nastavnici koji rade,. S druge strane, ovaj će prostor pridonijeti boljem produženom boravku djece, a samim time i društvenom životu općine – rekao je Vrbanić dok je načelnik Marković istaknuo kako su mještani dviju općina dobili vrijednost koja je jako dugo čekana.

 

Komentari