projekt završen

eTV - Učenici u Martijancu napokon u jednoj smjeni, evo kako je bilo na otvorenju dograđene škole

Ulaganje u OŠ Martijanec je vrijedno 9,5 milijuna kuna, od čega je Varaždinska županija izdvojila 75 posto, a Općina Martijanec je osigurala preostalih 25 posto....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.09.2021. 12:05

Zadnja izmjena: 06.09.2021. 13:03

Foto: Luka Šalamun

Zahvaljujući ulaganju vrijednom 9,5 milijuna kuna, u sklopu kojeg je uređeno šest novih učionica, učenici će nastavu u OŠ Martijanec pohađati u jednoj smjeni.

Ulaganje u OŠ Martijanec je vrijedno 9,5 milijuna kuna, od čega je Varaždinska županija izdvojila 75 posto, a Općina Martijanec je osigurala preostalih 25 posto. Dograđeno je šest učionica s pratećim prostorima koji se prostiru na 630 kvadrata, čime učenici sada na raspolaganju imaju nešto više od 3.000 kvadrata korisnog prostora. Izdvojeno je i dodatnih 250.000 kuna iz županijskog proračuna za sanaciju vanjskih igrališta.

- Za kojih mjesec dana nas takva svečanost čeka u Osnvnoj školi Veliki Bukovec gdje je vrijednost investicije ko 13 milijuna kuna, a iduće godine u Osnovnoj školi Sveti Ilija - najavio je župan Anđelko Stričak i dodao kako predstoji dogradnja škole u Ivancu kako bi sve škole na području županije imale mogućnost jednosmjenske nastave i uvođenja program produženog boravka.

- Mi se trudimo da svim našim mladim obiteljima koji imaju djecu osiguramo uvjete da ostanu ovdje živjeti. Ono što moramo ovdje osigurati je predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje - rekao je između ostalog Branimir Nađ, načelnik Općine Martijanec.

Uz pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslava Huđeka i predsjednika Općinskog vijeća Martijanca Stjepana Golubića, na svečanosti je bila zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, saborske zastupnice Natalija Martinčević, Nadica Dreven Budinski i Barbara Antolić Vupora, kao i drugi uzvanici.

 

Komentari