službena primopredaja

eTV - Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj!“ upravljat će javnim voćnjakom u Varaždinu

Javni voćnjak održavan prema načelima permakulture biti će dostupan svim građanima kao ogledan primjerak takvog voćnjaka.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.08.2021. 10:44

Zadnja izmjena: 23.08.2021. 10:47

Foto: Dino Možek

Direktor Varkoma Željko Bunić danas je i službeno predsjednici Udruge „Zasadi stablo, ne budi panj!“ Mateji-Angelini Kramar na preuzimanje i održavanje dao javni voćnjak u Varaždinu.

On će prema Planu gospodarenja, kao prvi u Hrvatskoj i uopće u ovom dijelu Europe, biti održavan u skladu sa načelima permakulture.

Kako je jedan od zadataka permakulture razvijanje društvene i ekološke odgovornosti građana te njihova edukacija s ciljem postizanja svjesnosti o prirodnoj vrijednosti njihovog okruženja, suradnja VARKOM-a i Udruge omogućiti će po uzoru na vodeće europske zelene prijestolnice, interaktivnu edukaciju na otvorenom vezano na teme sadnje stabala i održivog gospodarenja tlom i voćkama.

Javni voćnjak održavan prema načelima permakulture biti će dostupan svim građanima kao ogledan primjerak takvog voćnjaka. Pri tome smo kako će sve navedeno, sigurno pobuditi veliki interes građana budući da su ljudi društvena bića te imaju potrebu stalnog učenja i upijanja novih informacija.

 

Komentari