Za projekte i programe

eTV - Varaždinska županija za rad 267 udruga izdvojila 1,6 milijuna kuna

Kako je rekao župan Anđelko Stričak, sredstva za udruge povećana su za 19 posto u odnosu na 2021. godinu, dok je broj financiranih udruga u odnosu na prošlu godinu povećan za 24 posto...
Objavljeno: 06.05.2022. 12:55

Zadnja izmjena: 06.05.2022. 13:51

Foto: Luka Šalamun

Varaždinska županija predstavila je danas rezultate javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga koje su se prijavile na javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro.

Za projekte i programe koje provode udruge na području Varaždinske županije u 2022. godini odobren je dosad najveći iznos iz proračuna od 1,6 milijuna kuna za programe i projekte ukupno 267 udruga koje djeluju na području Varaždinske županije. Kako je rekao župan Anđelko Stričak, sredstva za udruge povećana su za 19 posto u odnosu na 2021. godinu, dok je broj financiranih udruga u odnosu na prošlu godinu povećan za 24 posto.

- Udruge su naš partner u provođenju različitih programa i aktivnosti, a isto tako, one su i čuvari naše tradicije, običaja i kulture. One su važan oslonac i podrška našim građanima, pogotovo osobama starije životne dobi i nemoćnima. Već sada pripremamo proračunski dio za udruge za iduću godinu, gdje ćemo ubuduće to raspisivati tematski i u odabir pristiglih prijedloga uključit ćemo i same udruge - rekao je Stričak.

Na konferenciji za medije, uz župana Stričaka, zamjenicu Silviju Zagorec i predsjednika Županijske skupštine Josipa Križanića, sudjelovali su predstavnici Pčelarske udruge Čmalico iz Bednje, DVD Hrženica, Zasadi stablo, ne budi panj te Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida.

Komentari