prikaz 2.polovice 16.stoljeća

eTV: Uskoro kreće obnova utvrde Čanjevo koja bi mogla postati jedan od najboljih turističkih sadržaja u našoj županiji

Načelnik općine Visoko Dragutin Mateković i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je inače rodom iz Čanjeva najavljuju velike planove za utvrdu Čanjevo - biser Općine Visoko.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.10.2018. 09:38

Zadnja izmjena: 08.10.2018. 09:59

Foto: Viktor Hranić

Općina Visoko zajedno s udrugom Praškocijeve haramije i Turci i je ove godine organizirala Bitku za utvrdu Čanjevo. Prizorenju bitke su između ostalog prisustvovali načelnik općine Dragutin Mateković i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je inače rodom iz Čanjeva te najavljuju velike planove za ovaj biser Općine Visoko.

Prema riječima načelnika Dragutina Matekovića, ove godine privest će se kraju arheološko istraživanje te se kreće u projekt prezentacije i obnove utvrde.Inače, već je i prošle godine načelnik najavio proširenje prostora kojim bi ova bitka poprimila veči značaj i veći broj posjetitelja, ali je također i napomenuo kako je plan da se manifestacija održai u više dana. Da svake godine i ima sve više posjetilja povrdio nam i Anđelko Stričak.- Ja pretpostavljam da će upravo ova manifestacija biti ključni i kulturni, ali i turistički sadržaj Općine Visoko - rekao je Stričak. 

 

Komentari