bolnica novi marof

eTV Uživo - Izvanredna konferencija nakon smrtnog stradavanja pacijenta

Objavljeno: 30.07.2021. 16:57

Zadnja izmjena: 30.07.2021. 17:41

Danas u 17 sati u Novom Marofu održana je izvanredna konferencija za medije vezana uz tragičan događaj u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb, u Specijalnoj bolnici Novi Marof, gdje je došlo do tragdije u kojoj je uslijed požara na aparatu za kisik smrtno stradao pacijent bolnice.  Izjavu ispred bolnice, u nazočnosti velikog broja medija, dala je pročelnica Službe Tatjana Jurkin Vnučec, dr.med. internist subspecijalist kardiologije.

  • Uzrok smrti bio je požar Vidno potresena, Jurkin Vnučec potvrdila je smrtno stradavanje pacijenta na produženom liječenju, kao i to da je bila riječ o požaru: "U ovom trenutku mogu potvrditi da se radilo o požaru u bolesničkoj sobi. Osobno sam obavijestila obitelj, još jednom izražavam iskrenu sućut i na raspolaganju smo za svaku pomoć i podršku u ovom trenutku - rekla je Jurkin Vnučec." 
  • Što je uzrokovalo požar? U uzrocima pročelnica nije željela govoriti, dok se stvari ne utvrde izvidima koji se trenutno vrše.
  • Obaviještene su nadležne službe i ministar: "Odmah su angažirane sve službe, bolničke i nebolničke, prema propisima i pravilima, te je učinjeno sve za sigurnost pacijenata i osoblja. U koordinaciju svih radnji uključen je i ravnatelj bolnice, dr. Nenad Kudelićm, koji izražava duboko žaljenje i sućut obitelji. Odmah je uključen i župan Varaždinske županije, te smo u kontaktu s ministrom zdravstva", rekla je Jurkin Vnučec.
  • Župan zatražio da se u što kraćem roku utvrde sve okolnosti: "Župan Anđelko Stričak, zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec, došao je na mjesto događaja, također je izrazio sućut obitelji i uključio se u osiguranje daljnjih svih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijetivnu skrb Novi Marof. Također je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku povrde okolnosti ovog tragičnog događaja", rekla je Jurkin Vnučec.