47 škola diljem županije

eTV - Varaždinska županija izdvojila pola milijuna kuna za projekte građanskog odgoja

Objavljeno: 01.06.2022. 11:36

Zadnja izmjena: 01.06.2022. 13:59

Foto: Luka Šalamun

U 47 osnovnih i srednjih škola u Varaždinskoj županiji su tijekom ove školske godine provedeni raznoliki i vrijedni projekti građanskog odgoja, koje je Varaždinska županija putem javnog poziva sufinancirala s po 10.000 kuna.

Prvi put su svi projekti objedinjeni u brošuri „Građanski odgoj i obrazovanje u praksi, po čemu je ova knjižica jedinstvena u Hrvatskoj. Brošuru su danas predstavili župan Anđelko Stričak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, a na svečanosti je ujedno proglašeno pet najuspješnijih projekata, tri u konkurenciji osnovnih škola i dva u konkurenciji srednjih škola, po izboru četveročlanog povjerenstva.

- Došli smo do zaključka da bi na ovaj način, jedinstvenim pristupom u Hrvatskoj bilo najbolje motivirati učenike da sami promišljaju o potrebama svoje zajednice, mjesta i škole. Najviše tema je vezano uz zaštitu okoliša, okoliš škole, zdravstvene teme, sport, očuvanje tradicije i kulturne baštine te financija - rekao je župan Anđelko Stričak i dodao kako je za ovaj projekt Županija izdvojila pola milijuna kuna. 

Najuspješniji projekti u kategoriji osnovnih škola su:

1. projekt OŠ Tužno „Održivo, a domaće“ (voditelji projekta: Martina Herceg, Josip Puček, Štefanija Hudoletnjak i Vesna Kovačić)

2. projekt OŠ Bisag „Financije razumijem, pametno kupujem“ (voditelj projekta: Draženka Švelec-Juričić)

3. projekt OŠ „Petar Zrinski“ Jalžabet „Naš zeleni otisak“ (voditelj projekta: Milivoj Dretar).

U kategoriji srednjih škola najuspješniji su:

1. projekt Srednje škole Ivanec „Multikulturna integracija“ (voditelj: Nataša Posavec)

2. projekt Glazbene škole u Varaždinu „Ne stigmatiziraj! Ne diskriminiraj“ (voditelj: Marina Sokol).

 

 

Komentari