prijem za predstavnike udruga

eTV - Župan Čačić u mandatu udvostručio izdvajanja za udruge

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.05.2021. 09:21

Zadnja izmjena: 05.05.2021. 09:21

U 2021. godini Varaždinska županija osigurala je 1,3 milijun kuna za financiranje projekata i programa 216 udruga kojima su odobrena sredstva po Javnom natječaju za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro.

Tim je povodom u Županijskoj palači upriličen i prijem za dio predstavnika udruga kojima su odobrena sredstva. Rezultate Javnog poziva predstavio je župan Radimir Čačić, a prisutna je bila i saborska zastupnica, ujedno i savjetnica župana Natalija Martinčević.

- Moram istaknuti kako su u našem mandatu sredstva za udruge udvostručena, a i interes udruga za sufinanciranje je jako veliki. Svjesni smo kako je proteklo razdoblje mnogim udrugama i društvima bilo vrlo izazovno i zahtjevno djelovati i raditi. Pandemija je odigrala svoju ulogu, no nadamo se da će i tome vrlo brzo doći kraj - rekao je župan.

Inače, u tijeku su pojedinačna potpisivanja Ugovora s predstavnicima udruga, raspon potpora je od 2.000 do 100.000,00 kuna, ovisno o području. Ovim su Natječajem podržana sva važna područja djelovanja organizacija civilnog društva.

 

Komentari