završna konferencija projekta

eTV - Varaždinska županija projektom 'Sit, a fit' promovira zdrav život srednjoškolaca

Objavljeno: 30.08.2022. 11:10

Zadnja izmjena: 02.09.2022. 12:15

Foto: Luka Šalamun

Na danas održanoj završnoj konferenciji predstavli su se rezultati projekta "Sit, a fit" kojim se educiralo srednjoškolce o važnosti zdravog načina života.

Također, projektom se poticalo učenike na prevenciju pretilosti i zaštitu vlastitog zdravlja, stjecanjem novih znanja i vještina te oblikovanjem stavova o načinu prehrane i o potrebi za tjelesnom aktivnošću. Projekt su predstavile voditeljica projekta Marina Viljevac, a na predstavljanju su prisustvovale  zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i ravnateljica Gospodarske škole Varaždin Jasminka Kelemen.

Kako je rečeno, projekt "Sit, a fit" educira srednjoškolce o važnosti zdravog načina života te o važnosti kretanja i zdrave prehrane. Učenici su u sklopu projekta imali priliku samostalno izraditi svoje dnevne i tjedne jelovnike te ih primijeniti. 

- Imamo jedan zajednički cilj, a to je promicane zdravih navika u životu. Svi znamo da je pretilost nažalost velik javnozdravstveni problem. Vjerujem da će učenici usvojiti zdrave prehrambene navike i da će kasnije primjenjivati i fizičku aktivnost u svojem svakodnevnom životu. Nama je, kao instituciji u suradnji sa svim našim školama, prvenstveno zadaća da damo zdrave temelje za sve naše učenike - rekla je Zagorec.

 

Komentari